torsdag 18 november 2010

3 nya listor

Jullåtar - Gud och skit. La de mer traditionella jullåtarna i den listan. Typ Stilla Natt, Oh Helga Natt och sån skit. Tänker att just under julmiddagen kan den vara bra. Resten av julen är det den balla listan med Wham, The Pogues, Tyskarna Från Lund och så vidare som gäller.

It's Cher Bitch! Blandade låtar av Cher. Typ bara power. Passar att dansa, städa, gråta och skriksjunga till då man har känslan av "fuck off stupid mother fucker asshole" i kroppen. Inte för att texterna kanske alltid speglar den känslan men känslan av Cher speglar just den känslan.

Dinner and wine. Tänk så här: man har middag hemma. Det är inte så jättemånga där, men ett litet gäng. Några känner man väl, andra inte så himla väl. Man lagar mat, äter mat och så dricker man ca två glas vin var och blir precis sådär som man blir av två glas vin. Fnissig, rödaktig, djup, överfokuserad, analyserande och något högljudd. Denna lista passar en sån kväll. Det är musik från 50-talet fram till nu. Den innehåller allt från hårdrock till country. Bara hits dock. Det är jävligt få tillfällen som det vid sociala sammanhang passar med annat än hits tycker jag. Om man inte är en irriterande jävel som vill framställa sig själv som bättre än andra och vill få folk att känna sig utanför. Alltså, låtarna måste inte nödvändigtvis vara sånt som alla hört, men det måste vara hittiga takter som är lätta att hitta. Sen har jag valt bort låtar som är för snabba, för långsamma eller för klyschiga. Det ska alltså passa att äta, dricka vin och umgås till. Tror dock att listan passar för middag för två också. Eller två som endast dricker vin. Huvudsaken är nog bara att man antingen äter något och/eller dricker vin.

Jag ger er listan här.

Varsågoda.

(Om det inte skulle funka, öppna spotify och skriv: "spotify:user:saturdaynights" i sökfältet. Där finns alla mina listor.


------------------------------------------------------------------------------

Tillfällen då det passar med icke-hittiga låtar:

På förfest med enbart nördar.

Efterfest. Om man raggat upp folk som är som en själv.

På tu man hand med någon som också är intresserad av samma musik. Då kan man ju försöka bräcka varandra med outgivna bootlegs om man går igång på det.

Om man råkat hamna med en idiot som förtjänar det.

På nischad klubb.

Inga kommentarer: