onsdag 18 maj 2011

Ingen receptblogg

Alltså den där grytan blev SVINGOD. Vore nästan ett brott att inte lägga ut receptet på den. Även om ju detta, åter igen inte är någon jävla receptblogg.

Så här gör man:

Bryn grytbitar av nöt i en stekpanna och släng över dem i en stor gryta när de fått färg. Skär två gula lökar i klyftor, hacka en röd chili och tre vitlöksklyftor i små bitar, ta bort foten på några skogschampinjoner och skär hattarna i halvor. Stek alltihopa lätt och släng över det i grytan tillsammans med köttet. Häll på 3 dl vatten, en skvätt vinäger (vinägern var en chansning men jag tror att det var den som gjorde hela grytan), några msk soya, salt, peppar, några lagerblad och lite kryddpepparkorn. Koka i en och en halv timme. Skär två tomater i tärningar och släng ner dessa i grytan. Låt koka ytterligare en halvtimme. Häll i några deciliter grädde och låt det koka upp. KLART!

Jag käkade det med broccoli men det kan man ju välja själv. SUPER alltså!

Så här såg maten ut när den var klar, från en dålig mobilkamera.




Brödet har jag inte smakat än men det ser helt ok ut. Som jättegoda kakor om jag ska vara ärlig. Men det är det tyvärr inte.

Så här gör man:

Mixa 2 dl jordnötter, blanda i 2 dl ost, 1 tsk bakpulver, 1 msk fiberhusk och 3 ägg. Smeta ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 7 minuter på 225 grader. Ta ut bröder och skär i lagom stora bitar. Sänk värmen till 70 grader och sätt in dem igen tills de torkar och
blir hårda (vänd på dem då och då). KLART!

(Det sista gör man alltså om man vill ha typ knäckebröd. Annars kan man käka dem mjuka, om man hellre vill det).

Så här ser de ut:

Inga kommentarer: